القائمة الرئيسية

الصفحات

فوائد البقوليات في النظام الغذائي الصحي 🍲


 فوائد البقوليات في النظام الغذائي الصحي 🍲


صغيرة في الحجم… كبيرة في الفائدة!

البقوليات زى العدس، الفاصوليا، الحمص، واللوبيا تعتبر من الكنوز الغذائية اللي كتير بنهملها، رغم إنها عنصر أساسي في نظام غذائي صحي ومتوازن.


في المقال ده، هنعرفك على أهم فوائد البقوليات وليه لازم تكون دايمًا في طبقك!



---


1. مصدر غني بالبروتين النباتي


لو بتقلل من اللحوم أو نباتي، فالبقوليات هتكون صديقك الأفضل!

فيها نسبة عالية من البروتين اللي بيساعد في بناء العضلات والشعور بالشبع.



---


2. غنية بالألياف… لصحة الهضم والشبع السريع


الألياف الموجودة في البقوليات بتساعد على:


تحسين الهضم


الوقاية من الإمساك


الشعور بالشبع لفترة أطول (وده مفيد لو بتعمل دايت!)




---


3. توازن في السكر بالدم


البقوليات بتهضم ببطء، وده بيساعد على استقرار مستوى السكر في الدم، وبيخلّيها مثالية لمرضى السكري أو الناس اللي بتعاني من تقلبات في الطاقة.



---


4. قليلة الدهون ومناسبة للقلوب


معظم البقوليات خالية من الدهون المشبعة، وغنية بالماغنسيوم والبوتاسيوم، وده بيساهم في خفض ضغط الدم والحفاظ على صحة القلب.



---


5. مصدر ممتاز للحديد والمعادن


العدس مثلًا غني بالحديد اللي بيساعد في الوقاية من الأنيميا، وده بيكون مهم جدًا خصوصًا للنباتيين.



---


6. رخيصة ومتوفرة وسهلة التخزين


البقوليات ميزة كبيرة إنها اقتصادية جدًا، ومتوفرة في كل بيت، وسهل تخزينها لفترات طويلة من غير ما تفسد.



---


7. تنوع في الاستخدام والطعم


ممكن تستخدمها في:


الشوربة (زي العدس)


السلطات (زي الحمص والفاصوليا)


الكشري والمأكولات المصرية


البرجر النباتي


وحتى الحلويات في بعض الثقافات!




---


نصيحة مهمة:


انقع البقوليات قبل الطبخ لتقليل الانتفاخ وتحسين الهضم، وكمان علشان تقلل من وقت الطهي وتستفيد أكتر من القيم الغذائية.

تعليقات

https://youtu.be/wsGixD-rEU4?si=6JJV5ble1_lk6cHu